ZAVRŠEN DEČJI ATLETSKI MITING, NAJVIŠE MEDALJA OSVOJILI ČLANOVI AK VLASOTINCA

U BEOGRADU ODRŽAN SAJAM SPORTA
septembar 25, 2023
ANĐELA I BOGDAN PONOVO NAJBOLJI
decembar 28, 2023
Show all

ZAVRŠEN DEČJI ATLETSKI MITING, NAJVIŠE MEDALJA OSVOJILI ČLANOVI AK VLASOTINCA

U organizaciji Sportskog saveza opštine Vlasotince i Atletskog kluba Vlasotince danas je održan Dečji Atletski miting na kome je učestvovalo preko 70 osnovaca iz Vlasotinca, Niša, Kraljeva i Dimitrovgrada.

Takmičari su se nadmetali u krosu, bacanju kugle, skoku u dalj i vorteksu.

Najbolji u krosu kod dečaka što se tiče atletskih škola „C“ bio je Stojan Ilić,drugo mesto osvojio je Uroš Milovanović dok je treće mesto osvojio Ognjen Milojević.Kod devojčica najbolja je bila Neda Jović,druga je bila Anđela Milojević, a treća Petra Stojiljković-sve iz AK Vlasotinca.

Kod atletskih škola „B“ najbolji kod dečaka je bio Luka Vasić iz Niša,drugi je bio Salvador Milenković, a treći Vasilije Puletić.Kod devojčica najbrža je bila Petra Milošević iz Niša, druga Dunja Stojiljković, a treća Neda Ilić obe iz AK Vlasotinca.

Prvo mesto kod dečaka u kategoriji atletskih škola „A“ osvojio je Danilo Petrović iz AK Vlasotinca,drugi je bio Lazar Golubović takođe iz istog kluba, a treći na cilju je stigao Dušan Perić iz Leskovca.Kod devojčica najbolja bila Danka Kocić, druga je bila Nina Saničanin obe iz Vlasotinca, dok je treće mesto osvojila Ana Jović iz Niša.

Kod mlađih pionira najbrži je bio Bogdan Ilić iz AK Vlasotinca,ispred Jovana Petrova iz Dimitrovgrada i Dušana Perića iz Niša. Kristina Milenković je osvojila prvo mesto u grupi mlađih pionirki ispred Nikoline Filipović obe iz AK Vlasotinca,a treća je bila Hristina Stojanović iz Niša.

Kod starijih pionirki pobedu odnela Aleksandra Ivković ispred Natalie Stojadinović i Jovane Lepojević-sve tri iz AK Vlasotince.

Marija Milosavljević iz AK Vlasotinca je najdalje bacila kuglu hicem 10,27 m, druga je bila Dunja Milojević, a treća Hristina Stojanović.

U skoku u dalj Skok u dalj atletske škole prvo mesto Danilo Petrović 4,18m AK Vlasotince, drugo mesto Mateja Stavrov AK Balkan Dimitrovgrad 3,76m i treće mesto Salvador Milenković AK Vlasotince 3,65m.

Kod devojčica prvo mesto Lena Milekić AK Karanovac Kraljevo 3,88m, drugo mesto Dunja Stojiljković AK Vlasotince 3,36m i treće mesto Ana Jovanović AK Balkan Dimitrovgrad 3,18m
Skok u dalj mlađi pioniri, prvo mesto Bogdan Ilić AK Vlasotince 4,31m,drugo mesto Jovan Petrov AK Balkan Dimitrovgrad 3.94m i treće mesto Vuk Cvetković AK Vlasotince 3,56m.

Kod mlađih pionirki najdalje je skočila Kristina Milenković AK Vlasotince 4,78m, druga je bila Stefani Jovanović AK Balkan Dimitrovgrad 4,37m, a treća Anđela Stankovic AK Vlasotince 4,00m.
U skoku u dalj kod starijih pionirki najdalje skok imala je Aleksandra Ivković i to 4,15m, ispred Natalije Stojadinović i Anđeline Andrejević-sve tri iz AK Vlasotince.

U disciplini Vorteks kod atletskih škola „A“ prvo mesto kod dečaka sa izbačajem 33,65m osvojio je Danilo Petrović,drugi je bio Salvador Milenković, treći Aleksa Mladenović.Kod devojčica najdalje hitac bacila je Lena Milikić iz Kraljeva sa 32,80m, ispred Nede Marko iz Dimitrovgrada i Dunje Stojiljković iz Vlasotinca.

Kod mlađih pionira najbolji hitac od 37,70m je bacio Bogdan Ilić iz AK Vlasotince ispred Matije i Jovana Petrova iz Dimitrovgrada.Kod devojčica Kristina Milenković je bavila 32,40m,druga je bila Marija Milosavljević, a treća Anđelina Andrejević-sve sve iz AK Vlasotinca.

Najviše medalja na današnjem mitingu osvojili su Kristina Milenković koja je atletska zvezda mitinga, Danilo Petrović i Bogdan Ilić svi iz AK Vlasotince.

Medalje najboljima podelili su ispred AK Vlasotinca naš proslavljeni olimpijac Predrag Filipović dok su ispred Sportskog saveza opštine Vlasotince medalje podelili Dalibor Momčilović gen. sekretar, Jelena Mitrović i Snežana Milosavljević. Takmičenju je prisustvovala i bivša reprezentativka i član AK Vlasotinca Biljana Stanković(Jović) koja je takođe podelila medalje.

Prelepo je bilo danas prisustvovati takmičenju osnovaca, nadamo se da će neki od njih nastaviti da osvajaju medalje i u reprezentativnom dresu, a mi ćemo se potruditi da i u narednom periodu organizujemo ovakva takmičenja.