STAJKOVCE POBEDNIK „SEOSKIH IGARA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE“

PREKO 300 OSNOVACA NA TAKMIČENJU „DUNAV OSIGURANJA SPORTSKIH IGARA MLADIH“ U VLASOTINCU
jun 9, 2023
SELO DONJA STRAŽAVA IZ PROKUPLJA POBEDNIK REGIONALNOG TAKMIČENJA SEOSKIH IGARA, STAJKOVČANI TREĆI
avgust 12, 2023
Show all

STAJKOVCE POBEDNIK „SEOSKIH IGARA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE“

Sportski savez opštine Vlasotince je dana 25.06.2022 godine u selu Stajkovce treću godinu zaredom organizovao sportsku manifestaciju pod nazivom Seoske igre Sportskog saveza Srbije.
Učešće su uzela četiri sela sa teritorije naše opštine i to: Ladovica, Gložane, domaćin Stajkovce i Batulovce kojima se zahvaljujemo na učešću i druženju po lepom ali i toplom vremenu.

Posle višečasovnih borbi i nadmetanja u fudbalu, odbojci, narodnom rvanju, nadvlačenju konopca i štapa, bacanju kamena, šahu, obaranju ruku, trčanju poligona sa preprekama, skoku u dalj, skakanju u džaku konačni plasman je bio sledeći:
1. mesto Stajkovce,
2. mesto Gložane,
3. mesto Ladovica i
4. mesto Batulovce

Gledali smo zanimljive utakmice i penale u futsalu, skok u dalj od 2,65m, bacanje kamena od 11,20m, zanimljive borbe u nadvlačenju konopca, obaranju ruku..
Pobednička ekipa odnosno selo Stajkovce predstavljaće našu opštinu na Okružnom takmičenju koje će se održati avgusta meseca u Vlasotincu i čiji je organizatori Sportski savez opštine Vlasotince i želimo im puno sreće u daljem takmičenju sa selima iz Vranja, Surdulice, Leskovca..

Dugujemo zahvalnost Sportski savez Srbije koji je pokrovitelj ovog takmičenja i čiji su predstavnici čitavog dana bili sa nama na terenu u Stajkovcu i potrudili se da sve protekne u najboljem redu.
Takođe zahvaljujemo se na podršci opštini Vlasotince, Kulturni centar Vlasotince i domaćinu MZ Stajkovce kao i sredstvima javnog informisanja.