SELO DONJA STRAŽAVA IZ PROKUPLJA POBEDNIK REGIONALNOG TAKMIČENJA SEOSKIH IGARA, STAJKOVČANI TREĆI

STAJKOVCE POBEDNIK „SEOSKIH IGARA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE“
jun 26, 2023
Na Trgu oslobođenja održan Mali sajam sporta
septembar 14, 2023
Show all

SELO DONJA STRAŽAVA IZ PROKUPLJA POBEDNIK REGIONALNOG TAKMIČENJA SEOSKIH IGARA, STAJKOVČANI TREĆI

U subotu 12. avgusta u Vlasotincu održane su Regionalne Seoske igre Sportskog saveza Srbije na kojima su učestvovale 4 ekipe koje su na svojim opštinskim i gradskim takmičenjima izborile plasman.
 
Opštinu Vlasotince predstavljala je ekipa Stajkovca, koja je izborila učešće na Regionalnim igrama tako što je na opštinskim seoskim igrama održanim u Stajkovcu 25.juna osvojila prvo mesto.
Takmičari su se nadmetali u 11 disciplina i to: fudbal, odbojka, šah, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, obaranje ruku, narodno rvanje, poligon spretnosi i trka u džakovima.
Himnu Republike Srbije otpevala je Marta Stanković, a program je svojim nastupom upotpunio i KUD Sveta Trojica iz Boljara.
 
Član opštinskog veća opštine Vlasotince Sanja Ristić imala je čast da se obrati prisutnima u ime lokalne samouprave i pozdravi prisutne i poželi im uspeh u takmičenju.Prisutnima su se obratili i Milan Ristić predsednik SSO Vlasotinca i Petar Šundić iz Sportskog saveza Srbije koji je proglasio regionalno takmičenje Seoskih igara otvorenim.
 
Plasman na Republičko takmičenje koje će se održati početkom septembra u Požarevcu i mogućnost da se bori za „teren u svom selu“ ostvarila je ekipa Donja Stražava (Prokuplje).
Konačni plasman ekipa:
1. Donja Stražava (Prokuplje ).
2. Tibužde (Vranje)
3. Stajkovce (Vlasotince)
4. Masurica (Surdulica)
 
Hvala Sportski savez Srbije na poverenju da Sportski savez opštine Vlasotince bude domaćin i učestvuje u organizaciji Regionalnog takmičenja „Seoske igre Sportskog saveza Srbije“ kao i lokalnoj samoupravi na podršci!
 
Hvala svim prisutnima, naravno našim saradnicima iz Kulturnog centra opštine Vlasotince, sredstvima javnog informisanja(Info desk Vlasotince, Informativni bilten Vlasina, Jugmedija) i naravno voditelju današnjeg programa Bobanu Đokiću „Čajpi“.
 
Nagrade pobednicima podelili su Petar Šundić, Dalibor Momčilović i Milan Ristić.
 
Još jedna akcija u nizu je uspešno završena dok u međuvremenu pomažemo organizaciju turnira 3×3 u Šišavi i turnir u futsalu u Jastrepcu, a već od naredne nedelje kreću pripreme za Mali sajam sporta koji će se održati početkom septembra u našoj opštini.