Na Trgu oslobođenja održan Mali sajam sporta

SELO DONJA STRAŽAVA IZ PROKUPLJA POBEDNIK REGIONALNOG TAKMIČENJA SEOSKIH IGARA, STAJKOVČANI TREĆI
avgust 12, 2023
ODRŽAN KROS RTS-a
septembar 22, 2023
Show all

Na Trgu oslobođenja održan Mali sajam sporta

U Vlasotincu je danas održan 2. Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, a uz tehničku organizaciju Sportskog saveza opštine Vlasotince i opštine Vlasotince.
 
Cilj sajma sporta je promocija sportske ponude opštine i zdravog načina života na centralnom Trgu. Svoj rad predstavilo je više od 10 sportskih kolektiva sa oko 200 članova, prisustvovali su i predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović , predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek, generalni sekretar SSS Goran Marinković i predstavnici Sportskog saveza opštine Vlasotince i Sportskog saveza Srbije.
 
Rukovodstvo SS Srbije sa predstavnicima našeg saveza najpre su bili na prijemu kod predsednika opštine gde se razgovaralo o aktuelnom stanju sporta u našoj opštini i o daljim vidovima saradnje.
Sajam je svečano otvoren u 12 časova intoniranjem himne u izvođenju Marte Stanković, a prisutnima se najpre obratio predsednik SSO Vlasotinca Milan Ristić zatim predsednik opštine Vlasotinca Bratislav Petrović, a na kraju i predsednik SS Srbije i naš čuveni sportista Davor Štefanek koji je čestitao našem savezu na dosadašnjem radu i dobijanju najvećeg društvenog-sportskog priznanja u zemlji „Majske nagrade“.
 
Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Generalni sekretar Goran Marinković uručili su na poklon Sportskom savezu opštine Vlasotince lopte koje će naš savez u narednim danima podeliti školama.
 
Na sajmu je prisustvovao veliki broj dece gotovo iz svih škola sa teritorije naše opštine i imali su prilike da se upoznaju sa granama sporta koje su zastupljene u našoj opštini kao i sa uspešnim klubovima i sportistima.
 
Predškolci su radili vežbe dok su osnovci igrali fudbal, košarku,odbojku, šah, stoni tenis, vežbali gimnastiku, atletiku,kik boks..
 
Ovo je još jedna akcija u nizu koju sprovodi Sportski savez opštine Vlasotince u saradnji sa Sportskim savezom Srbije.Pre Malog sajma sporta zajednički smo organizovali „Seoske igre Sportskog saveza Srbije“, a uskoro ćemo predstaviti naš savez i na Velikom sajmu sporta koji će se održati od 22-24.septembra u Beogradu.
 
Zahvaljujemo se PU Milka Dimanić i osnovnim školama kao i klubovima koji su uzeli učešće i očekujemo da,, Mali sajam sporta “ postane tradicionalan u godinama koje slede.
Hvala lokalnoj samoupravi na saradnji kao i Sportski savez Srbije.