SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE VLASOTINCE NAJBOLJI SPORTSKI SAVEZ U SRBIJI

U Ćupriji održano Republičko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola
24 maja, 2023
OGNJEN BIDŽIĆ ČLAN BK „ARENA“ OSTVARIO POBEDU ZA SRBIJU NA MEČU PROTIV REPREZENTACIJE MAĐARSKE
6 juna, 2023
Show all

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE VLASOTINCE NAJBOLJI SPORTSKI SAVEZ U SRBIJI

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg društveno – sportskog priznanja u zemlji, „Majske nagrade“, koju dodeljuje Sportski savez Srbije, a koja je juče 25.maja održana u opštini Stari grad.

U obrazloženju odluke stoji da su posvećenim radom čelnih ljudi sportskog saveza, poslednjih godina, intenzivirane aktivnosti koje u centru pažnje imaju rekreaciju i promociju zdravog načina života i da je Sportski savez opštine Vlasotince jedan od primera funkcionisanja teritorijalnog sportskog saveza ne samo na jugu već i u celoj Srbiji.

-Ovo je za naš savez i opštinu Vlasotince izuzetno priznanje. Veoma smo ponosni na njega i trudićemo se da i dalje vredno radimo i promovišemo sport i rekreaciju – kaže predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić.

Dobitnici Majske nagrade 2023. su i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković(sportista u olimpijskom sportu), selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi(sportski stručnjak), sportska organizacija VK Novi Beograd, Nikola Trajković najbolji sportista u neolimpijskom sportu, sportski funkcioner Ivan Knežević(Gen.sekretar OK Srbije), najbolji nadležni nacionalni sportski savez: Savez za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik, sportista sa invaliditetom Živko Papaz, nagrada za životno delo Ivan Todorov i sportski novinar Petar Denda.

Ova priznanja dodeljuje se sportskim organizacijama i pojedincima u oblasti sporta, kao i sportskom stručnjaku, novinaru i funkcioneru od 1961.godine.

Čestitamo kompletnom timu Sportskog saveza opštine Vlasotince,pre svega zaposlenima ali i članovima Upravnog odbora, klubovima, udruženjima, osnovnim i srednjim školama sa teritorije naše opštine na neverovatnom uspehu, jer ovo nije uspeh pojedinca nego celog tima. Zahvaljujući svima vama, rasli smo iz dana u dan i dobili ovo veliko priznanje.

Hvala lokalnoj samoupravi što nam je omogućila da stvorimo ovakav tim, Dunav osiguranju „Sportskih igara mladih“, prijateljima iz „Brzinom do zvezda“.
Već od danas krećemo u nove sportske poduhvate i pripreme za takmičenja koja nas očekuju u junu mesecu:Seoske igre Sportskog saveza Srbije, turnir u futsalu „Vlasotince 2023“, Dunav osiguranje Sportske igre mladih..

Hvala Sportskom savezu Srbije, teritorijalnim sportskim savezima i svima vama na poverenju!