SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE VLASOTINCE NAJBOLJI SPORTSKI SAVEZ U SRBIJI

U Ćupriji održano Republičko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola
maj 24, 2023
OGNJEN BIDŽIĆ ČLAN BK „ARENA“ OSTVARIO POBEDU ZA SRBIJU NA MEČU PROTIV REPREZENTACIJE MAĐARSKE
jun 6, 2023
Show all

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE VLASOTINCE NAJBOLJI SPORTSKI SAVEZ U SRBIJI

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg društveno – sportskog priznanja u zemlji, „Majske nagrade“, koju dodeljuje Sportski savez Srbije, a koja je juče 25.maja održana u opštini Stari grad.

U obrazloženju odluke stoji da su posvećenim radom čelnih ljudi sportskog saveza, poslednjih godina, intenzivirane aktivnosti koje u centru pažnje imaju rekreaciju i promociju zdravog načina života i da je Sportski savez opštine Vlasotince jedan od primera funkcionisanja teritorijalnog sportskog saveza ne samo na jugu već i u celoj Srbiji.

-Ovo je za naš savez i opštinu Vlasotince izuzetno priznanje. Veoma smo ponosni na njega i trudićemo se da i dalje vredno radimo i promovišemo sport i rekreaciju – kaže predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić.

Dobitnici Majske nagrade 2023. su i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković(sportista u olimpijskom sportu), selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi(sportski stručnjak), sportska organizacija VK Novi Beograd, Nikola Trajković najbolji sportista u neolimpijskom sportu, sportski funkcioner Ivan Knežević(Gen.sekretar OK Srbije), najbolji nadležni nacionalni sportski savez: Savez za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik, sportista sa invaliditetom Živko Papaz, nagrada za životno delo Ivan Todorov i sportski novinar Petar Denda.

Ova priznanja dodeljuje se sportskim organizacijama i pojedincima u oblasti sporta, kao i sportskom stručnjaku, novinaru i funkcioneru od 1961.godine.

Čestitamo kompletnom timu Sportskog saveza opštine Vlasotince,pre svega zaposlenima ali i članovima Upravnog odbora, klubovima, udruženjima, osnovnim i srednjim školama sa teritorije naše opštine na neverovatnom uspehu, jer ovo nije uspeh pojedinca nego celog tima. Zahvaljujući svima vama, rasli smo iz dana u dan i dobili ovo veliko priznanje.

Hvala lokalnoj samoupravi što nam je omogućila da stvorimo ovakav tim, Dunav osiguranju „Sportskih igara mladih“, prijateljima iz „Brzinom do zvezda“.
Već od danas krećemo u nove sportske poduhvate i pripreme za takmičenja koja nas očekuju u junu mesecu:Seoske igre Sportskog saveza Srbije, turnir u futsalu „Vlasotince 2023“, Dunav osiguranje Sportske igre mladih..

Hvala Sportskom savezu Srbije, teritorijalnim sportskim savezima i svima vama na poverenju!