PET MEDALJA ZA VLASOTINAČKE ŠAHOVSKE KADETE U PARAĆINU

ZORAN GAJIĆ, MINISTAR SPORTA I MARKO KEŠELJ DRŽAVNI SEKRETAR POSETILI VLASOTINCE: ULAGANjE U SPORT JE ULAGANjE U ZDRAVLjE NACIJE
februar 10, 2023
SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U JUNU U VLASOTINCU
februar 20, 2023
Show all

PET MEDALJA ZA VLASOTINAČKE ŠAHOVSKE KADETE U PARAĆINU

Na 25.Kadetskom festivalu Šahovskog saveza Centralne Srbije koje je održano u Paraćinu od 16. do 19.februara naši mladi šahisti i članovi ŠK Vlasotinca zabeležili su odlične rezultate.

Ukupno je učestvovalo 150 takmičara sa teritorije Centralne Srbije. Naš klub i grad su uspešno predstavljali: Anđela Dinić, Mihailo Momčilović, Hana Dimanić, Pavle Kuculović i Marko Stanković.

U omladinskoj konkurenciji gde je učestvovalo jedanaest šahistkinja, Anđela Dinić je osvojila prvo mesto u konkurenciji do 18.godina u svojoj grupi ali je takođe i ukupni pobednik turnira u ženskoj konkurenciji i donosi nam dve zlatne medalje.

Mihailo Momčilović je u konkurenciji 32 omladinaca zauzeo drugo mesto u konkurenciji do 16.godina ali i treće mesto u ukupnoj tabeli omladinaca i donosi srebrnu i bronzanu medalju.

U grupi devojčica do 12.godina kojih je bilo deset Hana Dimanić je završila na deobi drugog i trećeg mesta ali je zbog dodatnih kriterijuma na kraju osvojila bronzanu medalju.

U grupi jakoj grupi dečaka do 14.godina kojih je bilo 31, Marko Stanković je bio na kraju osamnaesti, a Pavle Kuculović dvadeseti.

Najboljih deset u svakoj grupi obezbedili su plasman da državno prvenstvo koje će se održati od 8.do 16.aprila,za sada još nije odlučeno gde. Čestitamo našim najmlađim šahistima na uspehu i nadamo se da će i u narednom periodu beležiti ovakve rezultate i donositi nove medalje u Vlasotincu.