SRETEN ĐOKIĆ POBEDNIK TRADICIONALNOG SVETOSAVSKOG ŠAHOVSKOG TURNIRA ZA AMATERE

ANĐELA I BOGDAN PONOVO NAJBOLJI
decembar 28, 2023
PODELJENI UGOVORI ZA FINANSIRANJE REDOVNIH PROGRAMA U SPORTU
mart 4, 2024
Show all

SRETEN ĐOKIĆ POBEDNIK TRADICIONALNOG SVETOSAVSKOG ŠAHOVSKOG TURNIRA ZA AMATERE

Sportski savez opštine Vlasotince je danas u saradnji sa SRC Vlasina i ŠK Vlasotince organizovao drugi po redu šahovski turnir za amatere bez Fide rejtinga.

Na turniru su učestvovala 26 takmičara i posle sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu, kompjutersko parovanje pobedu je odneo Sreten Đokić iz Vlasotinca.Drugo mesto osvojio je Marinković Dimitrije, a treće Vasiljković Ljubomir.Prošlogodišnji pobednik Marjan Stanković je turnir završio na petom mestu.

Trojica prvoplasiranih su dobili nagrade i to prva dvojica komplet šahovskih garnitura, a trećeplasirani je dobio i stručnu knjigu iz oblasti šaha.Zahvalnice su dobili i najmlađi učesnici Vasilije Jović i Sinadinivić Lazar kao i kod devojčica Nikolić Nikolina.Sudije na turniru bile su Dalibor Momčilović i Slobodan Rakić.Osim naših sugrađana učešće su uzeli i najmlađi šahisti iz Leskovca.

Nagrade najboljima su uručili direktor SRC Vlasina Saša Đokić i Generalni sekretar saveza Dalibor Momčilović.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće na ovom tradicionalno turniru koji se održava već treću godinu zaredom.Za sve ljubitelje šaha potrudićemo se da i u narednom periodu organizujemo šahovske turnire jer definitivno da ljudi i omladina u Vlasotincu zaslužuju više turnira ovakve vrste.