OGNjEN BIDžIĆ IZ VLASOTINCA ŠAMPION SRBIJE U BOKSU

KOŠARKAŠI I STONOTENISERI POBEDILI, LOŠ VIKEND ZA VLASINU I PORAZ RUKOMETAŠA, LADOVČANI UBEDLJIVI
april 3, 2023
U Ćupriji održano Republičko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola
maj 24, 2023
Show all

OGNjEN BIDžIĆ IZ VLASOTINCA ŠAMPION SRBIJE U BOKSU

Kasno sinoć spuštena je zavesa na pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za 2023.godinu.

Prvenstvo Srbije za omladince održano je od 6. do 9. aprila u sportskoj hali „Student“ u Valjevu. Učešće na ovogodišnjem prvenstvu uzela su 62 klubova sa teritorije Republike Srbije, a tokom 4 dana takmičenja viđena su 163 bokserska meča, koja je sa uživanjem pratilo oko 500 ljubitelja plemenite veštine.

Bokserski klub „ARENA“ iz Vlasotinca ostvario je dobre rezultate osvojivši ukupno 3 medalje i to jednu zlatnu i dve bronzane. Osvajač zlatne medalje i osvajač titule šampiona Srbije za 2023. godinu je Ognjen Bidžić iz Vlasotinca.

Osvajači bronzanih medalja su Jovan Dimitrijević i Luka Nikolić takođe iz Vlasotinca. „Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili na državnom prvenstvu, koje je takmičenje najvišeg ranga u Srbiji.

Ognjen Bidžić je tokom četiri dana borbi pobedio sve svoje protivnike i pokazao da je dominantan u svojoj kategoriji. Ognjen Bidžić je ove godine bio na pripremama sa reprezentacijom Srbije, tako da od selektora očekujemo poziv za pripreme koje će ubrzo uslediti, a nadamo se i njegovom učešću na narednom Prvenstvu Evrope“.

Za razliku od Bidžića koji je pokazao svoju klasu, Jovan Dimitrijević koji je takođe član reprezentacije Srbije, na zaprepašćenje selektora reprezentacije, nije uspeo da osvoji zlato. „Jovan Dimitrijević je u polufinalu prvenstva imao loš dan, slabije boksovao, te je u polufinalu izgubio od osvajača zlatne medalje i reprezentativca Srbije Popovića iz Loznice. Dimitrijević je rekao bih izgoreo u želji da pokaže da je bolji od Popovića, pa je zanemario taktiku i srljao u borbu sa Popovićem, te zbog toga podeljenom odlukom sudija izgubio borbu“, rekao je Ivan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince.