Избор најбољег спортисте за 2018.годину

Женски рукометни клуб
decembar 2, 2019
Show all

Избор најбољег спортисте за 2018.годину

Чланица Женског рукометног клуба Влсотинце Катарина Трајковић набоља је спортискиња власотиначке општине у 2018.години. Она је најбољи играч и стрелац екипе и члан репрезентације Прве лиге Исток Србије. Катарина, због обавеза није присуствовала додели спортских награда, а признање је примила њена сестра.

Бацач диска и кугле, члан Атлетског клуба Власотинце Богдан Здравковић спортиста је године у Власотинцу. Он је у овим дисциплинама два пута заредом државни првак и четири године члан репрезентације Србије. Ове године освојио је и сребрну медаљу на Балканском првенству у Истанбулу.

Клуб године је Одбојкшки клуб Власина, члан међуокружне лиге у којој заузима убедљиво прво место. Тренер године је Иван Станојевић, Клуб дизача тегова „Власина“. Спортски радник године је Мирослав Милосављевић, члан УО ФК „Власина“. 

Годишње признање Спортског Савеза добиле су и младе наде власотиначких клубова, а признање за животно дело припало је Јовану Петровићу, познатијем као Јоца Шоп, некадашњем рукометашу, рукометом судији, контролору и вишегодишњем раднику Спортског савеза.

Ове године, Власотинчани су се подсетили и да је прошло пола века од када су њихови гимнастичари победили у партизанском вишебоју на Тјентишту и од када су власотиначке гимнастичарке биље најбоље у партизанском вишебоју у Жичи, 1968.године у конкуренцији екипа из некадашње Југославије. Многи од њих су присуствовали свечаности, а преминулима су захвалнице додељене постхумно.

Награде заслужним сарадницима Спортског савеза припале су СРЦ Власина и Скупштини општине Власотинце.